Zoeken

Marokko versoepelt coronamaatregelen: avondklok van 21 naar 23 uur

1 oktober 2021 - 10:00 - Marokko

©

Op basis van de aanbevelingen van de Wetenschappelijke en Technische Commissie en rekening houdend met de geleidelijke verbetering van de epidemiologische situatie, heeft de Marokkaanse regering besloten een reeks maatregelen te versoepelen vanaf 1 oktober 2021.

De versoepelingen hebben volgens een persmededeling betrekking op het verbod op nachtelijke verplaatsingen op nationaal niveau van 23.00 uur tot 05.00 uur, de toestemming om tussen prefecturen en provincies te reizen, op voorwaarde dat er een vaccinatiepaspoort of een door de bevoegde territoriale autoriteiten afgegeven administratieve reisvergunning kan worden voorgelegd, schrijft MAP.

Lees ook: Marokkaanse experts: "Versoepel coronamaatregelen"

Ook mogen winkels, restaurants en cafés tot 23.00 open blijven, op voorwaarde dat zij niet meer dan 50 procent van hun capaciteit vullen. Volgens de nieuwe maatregelen wordt de capaciteit van het openbaar vervoer beperkt tot 75%, en worden er bijeenkomsten en activiteiten in open en gesloten ruimten toegestaan met minder dan 50 personen. Voor de overschrijding van dit aantal is een vergunning van de plaatselijke autoriteiten vereist.

Hamams en sporthallen mogen ook hun activiteiten hervatten binnen de grens van 50% van hun capaciteit, naast de handhaving van alle andere beperkende maatregelen waartoe eerder in het kader van de noodtoestand in verband met de volksgezondheid is besloten.

Lees ook: Marokko: geleidelijke terugkeer naar normaal leven?

De regering roept Marokkaanse burgers op om zich ten volle te blijven inzetten en alle geldende maatregelen strikt na te leven, met inbegrip van fysieke afstand, algemene hygiëneregels en het verplicht dragen van een mondkapje, zo luidt de conclusie van de verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team