Zoeken

Marokko heft belangrijkste coronamaatregelen op

10 november 2021 - 16:20 - Marokko

©

De aankondiging waarop iedereen al weken wacht is eindelijk een uitgemaakte zaak. De Marokkaanse regering heeft besloten om de belangrijkste coronamaatregelen op te heffen. Die beperkingen gelden in Marokko sinds het begin van de epidemie. Tegelijkertijd versterkt het koninkrijk het gebruik van de coronapas.

De autoriteiten maken sinds vandaag, onder meer een einde aan het verbod om ’s nachts te reizen in het hele land. Deze beslissing wordt door de regering gerechtvaardigd door de verbetering van de epidemiologische situatie in het koninkrijk en het einde van de derde golf, die Marokko sinds vorige zomer teisterde.

Lees ook: Coronapas: regering verzekert Marokkanen van hun vrijheden

De vaccinatiepas blijft echter verplicht voor reizen naar het buitenland of voor de toegang tot alle gesloten ruimten, zoals arbeidsplaatsen, toeristische instellingen, winkels, cafés, restaurants, sportscholen, hamams en andere openbare diensten.

Het is niet langer verplicht om het vaccinatiepaspoort te tonen tijdens verplaatsingen tussen prefecturen of provincies. Dit geldt ook voor de organisatie van begrafenissen, plechtigheden en festivals, waarbij de geldende preventieve maatregelen in acht worden genomen. Grote bijeenkomsten, zoals concerten of sportwedstrijden, kunnen geen plaats bieden aan grote aantallen mensen.

Lees ook: Marokko: vaccinatiepas vanaf donderdag verplicht

De autoriteiten wijzen erop dat er regelmatig een evaluatie wordt gemaakt, dat alle dagelijkse ontwikkelingen op regionaal en lokaal niveau op de voet worden gevolgd en dat er opnieuw coronamaatregelen zullen worden genomen indien dat nodig blijkt om de gezondheid van de burgers te beschermen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team