Zoeken

Covid-19 Marokko: piek derde coronagolf voorbij

28 augustus 2021 - 15:40 - Marokko

©

Het aantal coronabesmettingen is in Marokko sinds enkele dagen weer aan het dalen. De piek van de derde golf lijkt voorbij te zijn, maar het aantal besmettingen blijft hoog.

Op zijn Lindekin-pagina schrijft Mouad Merabet, coördinator van het Nationaal Centrum voor Spoedoperaties op het gebied van de volksgezondheid, verbonden aan het ministerie van Volksgezondheid, dat na heel wat paniek, "het ergste achter de rug is". Hij preciseert dat verschillende provincies "voorbij de besmettingspiek zijn, maar momenteel nog te kampen hebben met veel ernstige gevallen en overlijdens. Andere provincies zijn nu aan het pieken en een klein deel van de provincies bevindt zich momenteel nog in de opgaande fase.

Lees ook: Marokko verwacht piek derde coronagolf in komende dagen

Volgens nationale volksgezondheidsgegevens is de opwaartse fase voorbij. De piek van de derde golf, die het gevolg was van de Deltavariant, duurde veertien dagen, in tegenstelling tot de eerste golf van overdracht van het virus, die slechts een week duurde. "Het aantal ernstige gevallen heeft in de afgelopen twee weken een piek bereikt, en we maken helaas nu de piek mee van het aantal sterfgevallen," zegt Merabet.

De specialist roept op tot nog meer waakzaamheid en hoopt dat de tendensen zullen worden bevestigd en dat alle provincies dezelfde curve zullen volgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team