Zoeken

Marokko: veralgemening gezondheidspas vanaf september

26 augustus 2021 - 12:40 - Marokko

©

Marokko wil net zoals Frankrijk de gezondheidspas veralgemenen in de openbare ruimte. Deze veralgemening wordt van kracht in september 2021.

Marokko werkt aan een nieuwe maatregel om de verspreiding van het coronavirus in al haar varianten tegen te gaan. Vanaf september wordt de gezondheidspas in de openbare ruimte veralgemeend. Het raadgevend comité denkt met de steun van andere organen na over het opstellen van een nationaal plan voor de geleidelijke opheffing van de beperkende maatregelen. Deze opheffing zal geleidelijk aan vervangen worden door de verplichting om op openbare plaatsen een gezondheidspas voor te leggen, meldt Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: Marokko: vaccinatiepas binnenkort verplicht?

De opheffing van de beperkende maatregelen die in Marokko van kracht zijn, zal stap voor stap plaatsvinden, afhankelijk van de epidemiologische ontwikkeling in de verschillende regio’s van het land. De beperkende maatregelen zullen geleidelijk worden opgeheven in de regio’s met de hoogste vaccinatiegraad tegen corona en met een reproductiegraad die veertien dagen lang niet hoger klimt dan 0,5.

Lees ook: Marokko lanceert vaccinatiepaspoort

Zodra de gezondheidspas algemeen geldig is, zal het verplicht worden in sportscholen, hamams, cafés, restaurants, winkelcentra, universiteiten, beroepsopleidingscentra, openbare ziekenhuizen, bioscopen, theaters en in het weg-, spoor- en luchtvervoer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team