Zoeken

Marokko stap dichter bij collectieve immuniteit

21 september 2021 - 20:20 - Marokko

©

Rekening houdend met het aantal reeds gevaccineerde personen, de nog beschikbare voorraden en de natuurlijke immunisatie, zal Marokko in de komende weken zeker de collectieve immuniteit bereiken.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de leden van het wetenschappelijk comité, blijkt uit de analyse van de officiële cijfers dat Marokko zonder twijfel in de buurt komt van een hoge immuniteitsgraad.

Lees ook: Marokko vaccinatiekampioen van Afrika

De internationale instelling zegt dat het koninkrijk "reeds de wereldwijde immunisatie-doelstelling heeft bereikt die in mei werd vastgesteld door de Wereldgezondheidsvergadering, het hoogste besluitvormingsorgaan van de WHO," en voegde eraan toe dat het een van de weinige Afrikaanse landen is die deze prestatie heeft geleverd, meldt het dagblad Al Ahdath Al Maghribia.

Het dagblad verwijst naar de officiële cijfers om te melden dat het Koninkrijk erin geslaagd is 70% van de bevolking in te enten voor de eerste dosis, 58% met de twee doses, alsmede 38% van de leeftijdsgroep van 12-17 jaar, d.w.z. 1.300.000 leerlingen die tegen Covid-19 zijn ingeënt.

Lees ook: Covid-19 Marokko: nieuwe oproep tot grootschalige vaccinatie

Als deze dynamiek wordt behouden, zal Marokko begin oktober 60% van de bevolking gevaccineerd hebben met de twee doses, samen met de injectie van de derde dosis bestemd voor bejaarden en gezondheidswerkers. In november zal dan 80% van de bevolking ingeënt zijn op basis van het nationale vaccinatieplan. Een voorbode van een geleidelijke uitweg uit de crisis en een terugkeer naar een het oude normaal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team