Zoeken

Marokko: twee jaar celstraf voor eierdiefstal

27 januari 2022 - 20:20 - Marokko

©

Het Hof van Beroep in Marrakech heeft een gewezen werknemer van parlementslid Abdellatif Zaim, die ervan beschuldigd wordt eieren te hebben gestolen, tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld, waarvan één jaar voorwaardelijk.

Behalve de gevangenisstraf moet de werknemer van het voormalige PAM-parlementslid een boete van 20.000 dirham betalen aan het bedrijf "Hanane et Adiba", dat in de zaak optrad als burgerlijke partij, meldt Al Akhbar. De verdachte werd ervan beschuldigd 3000 eieren te hebben gestolen en werd aangeklaagd voor "het vormen van een criminele bende en diefstal". De verdediging van de beschuldigde verklaarde: "De volksvertegenwoordiger neemt vaak zijn toevlucht tot justitie en beschuldigt zijn werknemers van diefstal wanneer zij hun rechten claimen."

Lees ook: Marokko: Kamerlid Abdellatif Zaim opnieuw slachtoffer eierendiefstal

Het is niet de eerste keer dat een werknemer van parlementslid Abdellatif Zaim, een grote eierproducent in de regio Benguerir, voor eierroof tot een gevangenisstraf wordt veroordeeld. In januari 2021 had de Rechtbank van eerste aanleg van de regio een werknemer veroordeeld tot een maand gevangenisstraf zonder mogelijkheid tot vervroegde vrijlating en een boete van 130 dirham voor de diefstal van 16 eieren.

Lees ook: Werkneemster Marokkaans Kamerlid veroordeeld voor diefstal eieren (video)

De zaak leidde tot grote verontwaardiging onder de militanten van de partij. Zij hadden een vervolging van de arbeidster aangeklaagd. Zaim beweerde echter dat de ex-werknemer regelmatig eieren uit de fabriek stal. In totaal 10.800 stuks. De raadsman van de verdediging heeft deze beschuldiging formeel ontkend. De beschuldigde pleitte uiteindelijk schuldig maar vertelde dat het de eerste keer was dat ze eieren stal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team