Zoeken

Werkneemster Marokkaans Kamerlid veroordeeld voor diefstal eieren (video)

12 januari 2021 - 11:20 - Marokko

©

Een werkneemster op een kippenboerderij in Rhamna, nabij Marrakech, werd door haar werkgever, een lid van de PAM-partij, vervolgd voor de diefstal van 16 eieren. De jonge vrouw is in hechtenis genomen in de Oudaya gevangenis.

Abdellatif Ezzaim, Kamerlid uit het district Rhamna en leverancier van pluimvee en eieren, daagde de jonge werkneemster voor de rechter wegens vertrouwensbreuk. Het incident leidde tot protesten buiten het pluimveebedrijf. Verschillende activisten vanuit het maatschappelijk middenveld plaatsten bakken met 16 eieren voor een betonnen pilaar met daarop een beeld van een kip. Zij riepen de parlementariër op om zijn klacht tegen de jonge arbeidster in te trekken.

De verschijning van de arbeidster voor de rechtbank van eerste aanleg in Benguerir zette het internet in vuur en vlam. Internetgebruikers eisen via boosheid, verontwaardiging en bijtende humor, de vrijlating van het slachtoffer en vragen om een einde te maken aan deze vertoning.

Volgens Abellatif Ezzaim zou de arbeidster, maar liefst 10.800 eieren hebben gestolen. In een video verklaarde de afgevaardigde van de PAM dat hij vastbesloten is om zijn juridische stappen voort te zetten, ondanks de propagandacampagne die zijn politieke tegenstanders tegen hem voeren.

Volgens hem bestaan kleine oneerlijkheden niet: diefstal is diefstal. Als je in staat bent iets kleins te stelen, dan kun je ook het grotere werk aan. Abdellatif Ezzaim lijkt erg principieel. De politicus, die zijn parlementaire toelagen altijd aan het studentenhuis heeft geschonken, blijft compromisloos vasthouden aan een vertrouwensbreuk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team