Zoeken

Gevangenisstraf voor zoon Hamid Chabat

24 december 2021 - 17:00 - Marokko

©

De rechtbank van eerste aanleg in Fez veroordeelde op woensdag 22 december Naoufal Chabat, gemeentevoorzitter van Brarha en oudste zoon van Hamid Chabat, voormalig secretaris-generaal van de Istiqlal-partij, tot twee maanden gevangenisstraf. Hij werd beschuldigd van "rijden onder invloed van alcohol, ongehoorzaamheid, poging tot vluchtmisdrijf en minachting van ambtenaren bij de uitoefening van hun ambt".

Naast een gevangenisstraf kreeg Naoufal Chabat een boete van 3000 dirham opgelegd. Hij moet ook 5.000 dirham schadevergoeding betalen aan een verkeersambtenaar wegens minachting, meldt Alyaoum24. De oudste zoon van de voormalige secretaris-generaal van de Istiqlal Partij en huidig voorzitter van de gemeente Brarha in de provincie Taza, werd op 29 november 2021 gearresteerd na een incident met een verkeersambtenaar.

Lees ook: Zoon Istiqlal-leider Chabat vrijgesproken van drugshandel

Hij wordt beschuldigd van "belediging van een ambtenaar in de uitoefening van zijn ambt, openbare dronkenschap en rijden onder invloed van alcohol". Naoufal Chabat, advocaat van opleiding, was op 1 december vorig jaar door de procureur des Konings bij de rechtbank van eerste aanleg van Fez in voorlopige hechtenis genomen in de plaatselijke gevangenis van Bourkaiz.

Lees ook: Jongste zoon Hamid Chabat ook voor de rechter

Het is niet de eerste keer dat de zoon van Hamid Chabat in aanraking komt met justitie. In 2019 had het Hof van Cassatie in Rabat Naoufal Chabat vrijgesproken van de beschuldiging van "verkiezingsfraude" nadat hij in eerste aanleg was veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf met uitstel.

Bladna.nl