Zoeken

Marokko: Kamerlid Abdellatif Zaim opnieuw slachtoffer eierendiefstal

9 december 2021 - 21:00 - Marokko

©

In Benguerir zit een arbeider vast voor van het stelen van eieren. Zijn werkgever, de parlementariër Abdellatif Zaim, alias "Moul lbid", heeft een klacht tegen hem ingediend.

Parlementariër Abdellatif Zaim (PAM), een grote eierproducent in de regio van Benguerir, heeft een klacht ingediend tegen één van zijn werknemers voor het stelen van 16.000 eieren ter waarde van 10.000 dirham, meldt Al Akhbar. De verdachte werd door de politie gearresteerd.

Lees ook: Werkneemster Marokkaans Kamerlid veroordeeld voor diefstal eieren (video)

Volgens een bron die dicht bij het onderzoek staat zou de verdachte in één keer 3000 eieren tegelijk hebben gestolen. Hij kroop ‘s nachts door een gat dat hij onder de omheining van de fabriek had gegraven en stal de eieren op het moment dat de bewakingscamera’s buiten werking waren. De camera’s werken namelijk op zonne-energie.

De verdachte zou hebben bekend dat hij een auto had gehuurd om de eieren te vervoeren die hij had gestolen. De volgende dag reisden hij en zijn handlanger naar de douars en de wekelijkse souks om hun buit te verkopen, alvorens ’s nachts naar het bedrijf terug te keren om meer eieren te stelen.

Lees ook: Politieman voor diefstal opgepakt in Rabat

De verdachte werd doorverwezen naar het bevoegde parket, dat hem heeft aangeklaagd voor de vorming van een criminele bende. De verdachte is voorgeleid aan de strafkamer van het Hof van Beroep van Marrakech, waar hij in voorlopige hechtenis is genomen in de Oudaya gevangenis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team