Zoeken

Koning Mohammed VI verleent gratie aan Soufiane El Bahri

13 januari 2022 - 10:20 - Marokko

©

Soufiane El Bahri, die een Facebook-pagina beheerde waarop privéfoto’s van Koning Mohammed VI werden gepubliceerd, heeft gratie gekregen van de monarch. De rechtbank van eerste aanleg in Salé heeft hem in juni veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf zonder mogelijkheid van voorwaardelijke vrijlating.

Na acht maanden opsluiting is Soufiane El Bahri nu vrij. Hij is een van de 637 personen die door diverse Marokkaanse rechtbanken zijn veroordeeld en aan wie Koning Mohammed VI gratie heeft verleend ter gelegenheid van de verjaardag van het onafhankelijkheidsmanifest op dinsdag 11 januari. De influencer kondigde dit goede nieuws aan op zijn Facebook profiel.

Lees ook: Jaar celstraf voor "mysterieuze fotograaf" van Koning Mohammed VI

Soufiane El Bahri, die een Facebookpagina met privéfoto’s van Koning Mohammed VI beheert, was in mei 2021 gearresteerd en naar de gevangenis Al Arjat gebracht. Hij werd toen aangeklaagd voor "openbare dronkenschap, het verstoren van de openbare orde en het vernederen en beledigen van agenten tijdens de uitoefening van hun ambt". De influencer handelde toen onder invloed van alcohol.

Lees ook: "Fotograaf Koning Mohammed VI", Soufiane El Bahri gearresteerd in Salé

De rechtbank van eerste aanleg van Salé heeft Soufiane El Bahri op 17 juni 2021 veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf zonder mogelijkheid tot vervroegde vrijlating en een geldboete van 500 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team