Zoeken

Marokko wil cannabistelers opleiden

22 maart 2022 - 09:00 - Marokko

©

Om de ontwikkeling van de sector te bevorderen, zullen in Marokko opleidingscursussen voor cannabistelers worden georganiseerd. Een stap voorwaarts na de goedkeuring van wet 13.21 over het legale gebruik van cannabis voor medische en industriële doeleinden.

Er zullen geen cannabistelers meer in de praktijk worden opgeleid. Allen zullen eeb officiële opleiding krijgen over technieken om planten te telen, te verwerken en te verpakken, alsmede het opzetten en beheren van coöperaties, meldt Assabah. Het doel is te zorgen voor geschoolde arbeidskrachten die een product van hogere kwaliteit en met een hogere productiviteit kunnen produceren.

Lees ook: Marokko: meer regio’s kunnen legaal cannabis telen

Er zullen ook coöperaties met minstens 15 landbouwers worden opgericht. De coöperaties zullen commerciële transacties kunnen uitvoeren met geneesmiddelenfabrikanten en de bevoegde nationale instantie. De coöperaties worden zo een centraal aanspreekpunt voor bedrijven en instanties.

Lees ook: Legalisering cannabis: een "verademing" voor Marokko

Cannabistelers zullen ook bankrekeningen kunnen openen en leningen kunnen aangaan om hun productiemiddelen te moderniseren. Enkele honderden mensen hebben zich reeds ingeschreven op een openbaar register om deel te nemen aan deze opleidingen, waarvan de start over enkele maanden gepland staat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team