Zoeken

Marokko: voorwaarden om legaal cannabis te kweken

23 juni 2022 - 21:00 - Marokko

©

Meer dan een jaar na de legalisering van cannabis voor therapeutisch gebruik in Marokko, werden er zes nieuwe uitvoeringsbesluiten gepubliceerd. De besluiten bepalen onder meer welke stappen moeten worden ondernomen om een aanvraagdossier samen te stellen.

De cannabiswet en de bijbehorende regelgeving bieden een kader voor een legale toegang tot cannabis en organiseren de controle en de regels voor de productie, de distributie en de verkoop ervan. Naast een vergunning moeten geïnteresseerden in het bezit zijn van een toestemming van het Nationaal Agentschap voor de Regulering van Cannabis Activiteiten (ANRARC), om verschillende cannabisgerelateerde activiteiten uit te mogen voeren, aldus H24 Info.

Lees ook: Marokko versnelt legalisering cannabis

De zes decreten die eerder deze maand in het staatsblad werden gepubliceerd, hebben een tipje van de sluier opgelicht over de verschillende soorten vergunningen. Het gaat onder meer om vergunningen voor de teelt en de productie, de uitvoer of de invoer van cannabiszaden en -planten, de verwerking en de vervaardiging van cannabis en afgeleide producten en het vervoer ervan.

Voor de teelt en de productie moet er bijvoorbeeld een vergunning worden aangevraagd waarvan de documenten nader worden omschreven. Het betreft een kopie van de elektronische nationale identiteitskaart van de aanvrager met een actueel adres en een eigendomsbewijs voor de grond waarop de cannabis zal worden geteeld.

Lees ook: Jongeren vertrekken naar Spanje met als doel familie in Marokko te helpen

Het in te dienen aanvraagdossier dient ook een document te bevatten waaruit blijkt dat de aanvrager van de vergunning lid is van één van de coöperaties waar in artikel 7 van wet nr. 13.21 naar wordt verwezen, of dat hij zich ertoe verbindt dit te doen voordat hij de vergunning voor het uitoefenen van deze activiteit verkrijgt. Tenslotte moet het dossier ook nog het ontwerp van het betrokken perceel omvatten, met de coördinaten in ampère, opgesteld door een ingenieur-topograaf die is ingeschreven bij de Nationale Orde van Ingenieur-topografen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team