Zoeken

Marokko: dit zijn de voorwaarden voor cannabisteelt

24 april 2021 - 18:20 - Marokko

©

Afgelopen donderdag heeft de minister van Binnenlandse Zaken, Abdelouafi Laftit, tijdens een zitting van de Commissie Binnenlandse Zaken, Lokale Overheden, Huisvesting en Stadsbeleid een uiteenzetting gepresenteerd van de voorwaarden die er worden gesteld aan de productie van cannabis in Marokko.

De minister maakte bekend dat alleen ingezetenen kunnen investeren in de Marokkaanse cannabisindustrie. Verder gaat de Marokkaanse overheid een quotum invoeren voor de cannabisproductie die uitsluitend bedoeld is voor medisch en industrieel gebruik. De cannabistelers worden verplicht om zich aan te sluiten bij speciale coöperaties die contracten met de overheid zullen sluiten over de hoeveelheid cannabis die er geproduceerd moet worden. Volgens Laftit moeten deze voorwaarden ervoor zorgen dat er geen misbruik wordt gemaakt van de legalisatie.

Verder moet de nieuwe wet ervoor zorgen dat benodigdheden voor het telen van cannabis alleen worden verkocht aan telers die door de overheid zijn goedgekeurd. De minister benadrukt dat het belangrijk is om de legale teelt zo gecontroleerd mogelijk te laten verlopen en afstand te houden van illegale drugsnetwerken.

Alle Marokkaanse bedrijven die zich in de cannabisindustrie willen storten kunnen van de Marokkaanse overheid een vergunning krijgen, mits ze kunnen garanderen dat ze beschikken over een beveiligde en bewaakte opslagruimte.

Bladna.nl