Zoeken

Marokko: caféuitbaters kunnen woede niet meer verbergen

26 september 2020 - 11:32 - Economie

©

De laatste belastingaangifte, verzonden door de belastingdienst DGI, is zeer slecht gevallen bij caféuitbaters in Marokko. Ze kunnen hun woede niet meer verbergen.

Nadat ze verschillende maanden op slot moesten gaan, gevolgd door een schuchtere opening, kregen de caféuitbaters ook nog eens te maken met de belastingdienst. Volgens het dagblad Assabah houdt de dienst geen rekening met de moeilijke omstandigheden als gevolg van de coronacrisis.

De berekening van de bedrijfsbelasting (het exploitatierecht), is gekoppeld aan de huurwaarde en niet aan de omzet. Deze is gedurende het boekjaar 2020 op dezelfde schaal gebleven, zo vervolgt het dagblad. De rigiditeit die de DGI in deze crisisperiode aan de dag legt kan fatale gevolgen hebben voor de sector en zou zelfs kunnen leiden tot de definitieve sluiting van verschillende gelegenheden.

Caféuitbaters verwijzen naar de vergoeding van 2000 dirham uit het Covid-19-fonds voor werknemers in de toerismesector en roepen de autoriteiten op om steunmaatregelen te voorzien die hen in staat stellen om de crisis te boven te komen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team