Zoeken

Gevolgen coronavirus op toerisme: Marokko bij meest getroffen landen

9 augustus 2020 - 16:30 - Economie

©

De wereldwijde gezondheidscrisis heeft heel ernstige gevolgen voor het toerisme in tien Afrikaanse landen, waaronder Marokko, Egypte en Tunesië. Dat blijkt uit een nieuw rapport van het Internationaal Monetair Fonds.

In het rapport genaamd "Onevenwichtigheden in de wereldeconomie en de Covid-19-crisis", stelt het IMF dat de coronacrisis gevolgen heeft voor de betalingsbalansen, hotelreserveringen en internationale vluchten. Resultaat daarvan is dat ruim 80 procent van het internationale luchtverkeer is geannuleerd. Hetzelfde geldt voor hotels die de afgelopen vier maanden gesloten zijn gebleven.

Marokko is volgens het Monterair Fonds het meest getroffen land in Afrika, met name omdat het BBP een verlies van 3,8% registreerde in de toeristische sector.

Op internationaal niveau staat Marokko achter Thailand, Griekenland en Portugal, die respectievelijk 6,1%, 6% en 4,3% van hun toeristisch bbp hebben verloren.

Volgens gegevens van het Marokkaans wisselkantoor bracht de toeristische sector in Marokko vorig jaar 78,8 miljard dirham op.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team