Zoeken

Marokko koopt vier Amerikaanse G550-vliegtuigen

2 augustus 2021 - 16:20 - Marokko

©

Nadat er in 2019 een overeenkomst werd gesloten tussen Marokko en het Amerikaanse Gulfstream Aerospace, verwacht het koninkrijk nu de levering van vier G550 inlichtingen-, surveillance- en verkenningsvliegtuigen (ISR).

L-3 Technologies, een in de VS gevestigde leverancier van communicatie-, inlichtingen-, surveillance- en verkenningssystemen, gaat vier G550-vliegtuigen uitrusten met ISR-technologie van het Israëlische ELTA Systems. Volgens de website van ELTA Systems is de elektronicafabrikant gespecialiseerd in de "ontwikkeling van geavanceerde defensie- en inlichtingenelektronica, waaronder sensoren, radars, elektronische oorlogsvoering en communicatiesystemen".

Lees ook: Marokko onderhandelt aankoop Turkse aanvalshelikopters

Marokko is van plan om de vliegtuigen in te zetten voor de verbetering van zijn offensieve militaire capaciteiten. De Marokkaanse Royal Armed Forces zouden de huidige elektromagnetische intelligentie vliegtuigen, een C130 Hercules en de Falcon 20ECM, kunnen vervangen door de vier G550’s.

"Deze vliegtuigen zullen worden gebruikt bij ELINT-missies (het verzamelen van inlichtingen met behulp van elektronische sensoren), waarbij verschillende radiofrequenties worden opgevangen die door grond- of luchtsystemen worden gebruikt om hun positie te bepalen, ze te onderscheppen als ze niet gecodeerd zijn of hun zendpunt te lokaliseren," meldt de krant Defensa.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team