Zoeken

Marokko gaat AH-64 Apache helikopters uitrusten

9 oktober 2021 - 12:00 - Marokko

©

Marokko heeft toestemming gekregen van de Verenigde Staten om de 24 AH-64 Apache-helikopters die het koninkrijk bij de Amerikaanse fabrikant Boeing heeft besteld, uit te rusten.

FAR-Maroc bericht dat het Amerikaanse congres de levering aan Marokko heeft goedgekeurd van 52 AN/ARC-231 Skyfire-radiosystemen voor de AH-64E Apache-helikopters, die voor de Royal Armed Forces in de Verenigde Staten worden gebouwd.

Lees ook: Marokko: details over aankoop Turkse gevechtshelikopters

De Arc-231 Skyfire is een door software definieerbare radio voor militaire vliegtuigen, die datacommunicatie biedt over een frequentiebereik van 30-512 MHz. Deze radio’s zorgen voor interoperabiliteit op het slagveld. Ze zijn van groot belang voor legerpiloten, omdat ze een veilige communicatie in vijandige omgevingen garanderen.

Lees ook: Marokko koopt vier Amerikaanse G550-vliegtuigen

In juni dit jaar hadden Boeing en Marokko een overeenkomst gesloten voor de levering van 24 AH-64 Apache helikopters. De toestellen beschikken over de modernste communicatie en navigatiesystemen, sensoren en wapens die momenteel door het Amerikaans leger in Irak en Afghanistan worden gebruikt. Marokko verwacht de eerste toestellen in 2024.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team