Zoeken

Geavanceerde militaire systemen verkocht aan Marokko

28 november 2021 - 10:40 - Marokko

©

Tijdens het historische bezoek van de Israëlische minister van Defensie Benny Gantz aan Marokko, ondertekenden de twee landen verschillende contracten voor de verkoop van geavanceerde militaire systemen.

Volgens de Israëlische website N12 zijn dit "onbemande vliegtuigen en geavanceerde luchtverdedigingssystemen, en dit zijn slechts enkele van de wapens die Israël aan Marokko zal verkopen". Deze operatie was mogelijk dankzij het herstel van de diplomatieke betrekkingen en de versterking van de samenwerking tussen de twee landen, benadrukt deze bron.

Lees ook: Marokko en Israël versterken militaire samenwerking

Tijdens zijn verblijf in Marokko woonde Benny Gantz vergaderingen bij met "vertegenwoordigers van de militaire administratie in Rabat" en besprak hij de verkoop aan Marokko van IAI-drones, Elta-radars, raketten, Sky-Lock-systemen voor het onderscheppen en neutraliseren van drones en de modernisering van de F5-vloot. Daarnaast werd besloten om een ​​gezamenlijke training van de Koninklijke Strijdkrachten en de IDF te organiseren.

Een van de belangrijkste contracten betreft het "Lightning 8" luchtverdedigingssysteem, geproduceerd door de Israëlische luchtvaartindustrie. Het systeem wordt meestal geïnstalleerd op vliegtuigen, maar bestaat ook in grondversies van luchtverdedigingssystemen, legt dezelfde bron uit.

"Israël maakt zich vooral zorgen over de Iraanse agressie en zijn oorlogszuchtige bedoelingen. Het is de plicht van de wereld om actie te ondernemen tegen Iran. Dit is niet alleen een uitdaging voor Israël maar vooral een bedreiging voor de hele wereld. Met de steun van de Verenigde Staten zetten we ons in om onze banden met andere landen in de regio, waaronder Jordanië, Egypte, partijen bij de Abrahamitische Conventie en onze Palestijnse buren te versterken," verklaarde Gantz tijdens zijn bezoek aan Marokko.

Lees ook: Marokko koopt Barak 8 grond-luchtraket van Israël

Benny Gantz beëindigde zijn bezoek donderdag, verheugd over de voortgang in de militaire samenwerking tussen Marokko en zijn land. "De overeenkomst die we hebben ondertekend, stelt ons in staat om met oefeningen en informatie te werken. Dit is een overeenkomst die de Marokkanen helpt met alles wat ze nodig hebben, en volgens onze gemeenschappelijke belangen. We hebben een strategische kennisalliantie", zei Zohar Palti, hoofd van het politieke en militaire bureau van het Israëlische ministerie van Defensie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team