Zoeken

Branden in Chefchaouen "volledig onder controle"

20 augustus 2021 - 10:00 - Marokko

©

De branden die vijf dagen lang woedden in het bos "Soukna" bij Chefchaouen, zijn "volledig onder controle". In totaal ging 1100 hectare bos op in rook.

Ruim 500 mensen werden gemobiliseerd om het vuur te bestrijden, waaronder brandweermannen, de civiele Bescherming, het leger en de koninklijke gendarmerie, zei Rachid El-Anzi, regionaal directeur Water en Bosbeheer, op woensdag. Hij vertelde dat de hulpdiensten ook werden ondersteund door technische middelen op de grond, vier Canadair blusvliegtuigen van de Marokkaanse luchtmacht en vier Turbo Trush vliegtuigen van de koninklijke gendarmerie.

Lees ook: Chefchaouen: blusvliegtuigen ingezet om bosbranden te bestrijden

De branden in de streek van Chefchaouen braken afgelopen zaterdag uit en zorgde voor chaos in de toeristische stad. Verschillende gezinnen hebben hun woningen moeten verlaten om aan de vlammen te ontsnappen.

De brand, waarvan de oorzaak nog niet is vastgesteld, brak uit tijdens de hittegolf die Marokko vorige week teisterde. De branden in Chefchaouen hebben grote delen van het bos in de regio verwoest. De regio staat bekend om zijn ongerepte en weelderige natuur. De branden veroorzaakten ook zware economische verliezen voor de plaatselijke bevolking.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team