Zoeken

Marokko vastbesloten om militaire industrie te ontwikkelen

19 augustus 2021 - 12:00 - Marokko

©

Marokko is vastbesloten om een eigen militaire en defensie-industrie te ontwikkelen. Een toepassingsbesluit om dat te kunnen doen werd in het officiële staatsblad van 9 augustus gepubliceerd.

Het nieuwe decreet specificeert de toepassingsmodaliteiten van de wet 10-20, meldt Maghreb Intelligence. Deze wet heeft niet alleen betrekking op het ontwikkelen van een nationale industrie, maar ook op de in- en uitvoer van wapens en defensiematerieel. In het decreet wordt ook gespecificeerd om welke wapens en uitrusting het gaat. Het betreft lichte wapens, onderzeeërs en vliegtuigen.

Lees ook: Spanje verkocht voor 12,5 miljoen euro wapens aan Marokko in 2020

De modaliteiten voor buitenlandse investeerders die zich in Marokko wensen te vestigen worden eveneens omschreven. Bovendien zal de regering een investeringscommissie oprichten om de sector aan te moedigen. Om deze verbintenis na te komen, zullen de autoriteiten verantwoordelijk zijn voor het toezicht op alle processen, zoals de afgifte van vergunningen, controles, enz.

Naast de ambitie om zelf wapens te produceren, wil Marokko ook een wapenexporterend land worden, of bij het ontbreken daarvan, een Afrikaanse hub voor industriëlen in de sector.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team