Zoeken

Marokko onderhandelt aankoop Turkse aanvalshelikopters

31 juli 2021 - 12:40 - Marokko

©

Marokko voert momenteel vergevorderde onderhandelingen met Turkije voor de aankoop van T129 ATAK aanvalshelikopters, voor de versterking van de defensie van het koninkrijk.

"Marokko is momenteel in vergevorderde onderhandelingen met Turkije voor de aankoop van T129 ATAK aanvalshelikopters," meldt Tactical Report, een website die gespecialiseerd is in defensievraagstukken in de regio Midden-Oosten Noord-Afrika. Deze helikopters worden gezamenlijk geproduceerd door Turkish Aerospace (TAI) en het Italiaanse AgustaWestland.

Lees ook: Marokko wil Turkse drones uitrusten

De T129 ATAK is in staat achter vijandelijke linies te infiltreren om vijandelijke bewegingen waar te nemen of beschermde doelen aan te vallen, maar ook om escorte- of ondersteunende luchtaanvallen op vijandelijke posities op de grond uit te voeren en kan zelfs een ander vliegend doel aanvallen.

Marokko wendt zich steeds vaker tot Turkije om militair materieel te kopen. In april van dit jaar bestelden de Royal Armed Forces 13 Bayraktar TB2 drones en vier grondcontrolestations bij het Turkse bedrijf Baykar. De levering is gepland voor 2022. Het koninkrijk heeft ook al een contract met Canada om de Turkse drones verder uit te rusten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team