Zoeken

Marokko wil beveiliging vliegtuigen op luchthavens versterken

27 augustus 2021 - 16:20 - Marokko

©

De Marokkaanse regering heeft besloten om verbeteringen aan te brengen in de omgeving van de luchthavens om de veiligheid van de vliegtuigen tijdens de landing en het opstijgen te waarborgen.

De regeringsraad is overgegaan tot het bespreken en de aanname van twee ontwerp-besluiten betreffende de luchtvaart.

Het eerste besluit betreft de erfdienstbaarheden of grondrechten in de nabijheid van luchthavens, die gereserveerd zijn voor de luchtvaart. Dat meldt MAP, verwijzend naar het communiqué dat aan het eind van de zitting van de Raad is gepubliceerd. Het doel van dit besluit is om de specifieke kenmerken en technische karakteristieken vast te leggen voor de totstandbrenging en het onderhouden van faciliteiten voor de evacuatie in de buurt van luchthavens die openstaan voor de openbare luchtvaart.

Lees ook: Beperkte toegang en meer controles op Marokkaanse luchthavens

In het tweede decreet worden de voorwaarden vastgelegd voor radio-elektrische installaties die worden aangelegd, naast de communicatie-, navigatie- en controleapparatuur die nodig zijn voor de luchtvaart.

Doel van het ontwerp-besluit is de technische specificaties vast te stellen die als basis dienen voor het vestigen van radio-elektrische erfdienstbaarheden voor communicatie-, navigatie- en herkenningsapparatuur, alsmede de procedures voor het vestigen en goedkeuren van deze erfdienstbaarheden, overeenkomstig de bepalingen van hoofdstuk III van de burgerluchtvaartcode.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team