Zoeken

Marokko bij aantrekkelijkste landen voor investeerders

23 november 2022 - 11:00 - Economie

©

In een recent rapport van het Koninklijk Instituut voor de Statistiek (IRES), werd Marokko gerangschikt als een van de meest aantrekkelijke landen voor start-ups.

Een belangrijk criterium voor het starten van een ondernemersavontuur is de locatie. Daarom biedt het koninkrijk optimale voorwaarden voor het succes van bedrijven die willen starten. Uit het IRES-rapport over de ontwikkeling van de internationale positionering van Marokko, blijkt dat het koninkrijk één van de "beste landen voor het bedrijfsleven" is, zoals La Vie Éco meldt.

Lees ook: Koning Mohamed VI wil 550 miljard dirham aan investeringen aantrekken

Als verklaring voor dit succes geeft men aan dat "Marokko zijn internationale positie in deze index aanzienlijk heeft verbeterd", zo meldt het weekblad. Ook wordt uitgelegd dat het koninkrijk tussen 2007 en 2019 maar liefst 35 plaatsen is gestegen, grotendeels dankzij de inspanningen om het algemene ondernemingsklimaat te verbeteren.

Bovendien is Marokko tussen 2004 en 2020 nog 75 plaatsen gestegen in de Doing Business Index. Deze vooruitgang werd bereikt "dankzij de verbeteringen van het koninkrijk op het gebied van de oprichting van ondernemingen, de overdracht van eigendom, leningen, de bescherming van minderheidsinvesteerders en grensoverschrijdende handel", aldus dezelfde bron.

Lees ook: Marokko geniet goede internationale reputatie

De Global Entrepreneurship Index speelt ook een belangrijke rol bij deze positionering. Hier staat Marokko op de vijfde plaats van het continent. De auteurs van het rapport schrijven deze plaats toe aan het vermogen van het land om "nieuwe producten te ontwikkelen, de opkomst van start-ups te ondersteunen en het gebruik van nieuwe technologieën te integreren".

Bladna.nl