Zoeken

Marokko geniet goede internationale reputatie

2 oktober 2022 - 15:00 - Marokko

©

Marokko geniet een goede reputatie bij de G7+Rusland-landen. Dit blijkt uit het rapport "De reputatie van Marokko in de wereld", gepubliceerd op de website van het Koninklijk Instituut voor Strategische Studies (IRES).

Marokko heeft een veel "beter imago dan Zuid-Korea, Vietnam, Chili en de BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika). Het overtreft de goede reputatie van Turkije en alle Arabische en Afrikaanse landen", aldus de studie die door IRES werd uitgevoerd in samenwerking met het internationale bureau "Reputation Lab", gespecialiseerd in nationale merken.

Lees ook: Marokkanen in top 100 Afrikaanse leiders van morgen

In de achtste editie van deze studie, die sinds 2015 wordt uitgevoerd, is het koninkrijk 32ᵉ van 72 beoordeelde landen. In de acht jaar dat het onderzoek is uitgevoerd, heeft Marokko altijd goed gepresteerd en geniet het dezelfde reputatie als de Verenigde Staten en Indonesië. De criteria die in aanmerking werden genomen zijn het ontwikkelingsniveau, de institutionele kwaliteit en de ethiek en verantwoordelijkheid.

Lees ook: Marrakech bij beste steden voor expats

Het imago van Marokko is volgens IRES geleidelijk verbeterd van een "laag" niveau in 2015 (44,4 punten) naar een "matig" niveau in 2022 (48,6 punten). Het land deed het erg goed in Australië, Egypte, Frankrijk en China. Het slechtst werd Marokko beoordeeld in Zuid-Korea, Zweden en vooral in Spanje.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team