Zoeken

Spanje: 15 ton Marokkaanse hasj in beslag genomen

24 april 2022 - 10:20 - Wereld

©

De Guardia Civil heeft twee grote Marokkaanse hasjsmokkelbendes opgerold die in Almeria en Malaga waren gevestigd en zich tot Murcia hadden uitgebreid. In totaal werden 35 personen aangehouden en werd meer dan 15 ton hasj en andere producten in beslag genomen.

De twee criminele groepen "beschikten over zeer gespecialiseerd personeel en middelen en brachten per boot grote hoeveelheden hasj naar Murcia", aldus de Guardia Civil in een verklaring. De twee netwerken wasten het geld van de drugshandel wit door te investeren in de recreatie- en landbouwsector.

Lees ook: Marokkaanse broers veroordeeld voor drugshandel in Spanje

Meer dan 15 ton Marokkaanse hasj, twee boten, 14 voertuigen, vijf wapens en munitie, ruim 100.000 euro in contanten en uitgebreid informatiemateriaal werden in beslag genomen tijdens huiszoekingen in Cartagena (Murcia), Almeria en Malaga, meldt La Voz de Cádiz.

Lees ook: Spanje: Marokkaan en vriendin slachtoffer afrekening in drugsmilieu

De Guardia Civil had in 2020 een onderzoek geopend nadat zij in de baai van Portman (Murcia) boten had onderschept die geladen waren met hasj. In totaal werden toen 91 balen hasj in beslag genomen in een bergachtig gebied bij de baai en werden negen mensen aangehouden. De speurders hielden de leden van de twee netwerken in Almeria, Malaga en Murcia in het oog en hadden ze stuk voor stuk geïdentificeerd. Dit heeft geleid tot de aanhouding van de 35 personen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team