Zoeken

Arrestatie drugsbaron "Tarik de Nederlander"

16 augustus 2022 - 09:00 - Wereld

©

Agenten van de Maritieme Dienst van de Guardia Civil hebben dinsdag voor de kust van Sebta een boot onderschept van het type "Phantom", die vaarde onder een Marokkaans registratienummer. Aan boord vonden de agenten 17 balen met in totaal 560 kilo hasj. De twee inzittenden, bekend als "Kubala" en "Paquirri", werden gearresteerd en in voorlopige hechtenis geplaatst.

De boot vervoerde drugs vanuit de stad M’diq en is het eigendom van een zekere Tarek, beter bekend als "De Nederlander". Tegenover de Marokkaanse autoriteiten ontkende hij dat de boot van hem was. Hij beweerde dat hij de boot had verkocht aan "Kubala", een gezochte drugshandelaar. Maar er is geen akte gemaakt van de transactie. Dit is een "gangbare praktijk onder drugshandelaars", verzekeren Marokkaanse bronnen aan El Pueblo de Ceuta.

Lees ook: Door Turkije gezochte Nederlander in Tanger gearresteerd

Na zijn arrestatie werd "Tarek de Nederlander" voorgeleid aan de rechter, die de opdracht gaf om hem in voorlopige hechtenis te plaatsen voor het vermeende misdrijf van drugssmokkel, aangezien de boot nog steeds op zijn naam stond toen deze M’diq verliet gepakt met drugs. De boot kwam de Spaanse wateren binnen nadat het wist te ontsnappen aan een achtervolging met de koninklijke Marokkaanse marine.

Lees ook: Bekende drugscrimineel "De Algerijn" uit Antwerpen in Marokko opgepakt

Tarek "de Nederlander" is een gekende drugsbaron in de regio Tetouan. Hij wordt beschouwd als de "peetvader" van "Kubala" in Marokko. Hij beheert zijn zaken met de medeplichtigheid van overheidsambtenaren en de politie. Dankzij zijn macht en invloed wist hij "Kubala" vrij te krijgen toen deze in december 2018 werd beschuldigd van de smokkel van meer dan één ton cocaïne. De openbare aanklager heeft opdracht gegeven het onderzoek te heropenen in de laatste zaak waarbij "Kubala" betrokken was.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team