Zoeken

Marokkaanse steden verbieden teelt meloenen

27 januari 2023 - 09:00 - Economie

©

De teelt van meloenen en watermeloenen is op het grondgebied van de provincie Guelmim-Oued Noun verboden. De Wali heeft dit besluit genomen vanwege het opdrogen van de waterbronnen en het dalende grondwaterpeil.

De teelt van deze twee vruchten, die veel water verbruiken, is door de plaatselijke autoriteiten verboden. Op dit moment vormt de daling van het waterpeil een probleem als gevolg van de ernstige droogte die Marokko de laatste jaren heeft getroffen, meldt de krant Al Akhbar.

Lees ook: Marokko stopt subsidie watermeloen en avocado

Deze beslissing volgt op de onlangs verschenen circulaire van het ministerie van Binnenlandse Zaken, waarin de gemeenten gevraagd wordt maatregelen te nemen om het verbruik van drinkwater te rationaliseren. Daarom hebben de plaatselijke autoriteiten van Guelmim het boren van putten voor de irrigatie voor nieuwe gewassen verboden en zijn zij een campagne begonnen tegen illegale waterputten.

Lees ook: Marokko verbiedt teelt watermeloen door droogte

Ongeveer een dozijn waterbronnen zijn volledig opgedroogd als gevolg van deze wanpraktijken. De afgelopen jaren zijn in de regio namelijk bepaalde waterintensieve gewassen verbouwd, zoals watermeloenen en meloenen. Die hebben een zeer schadelijk effect op het grondwaterpeil gehad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team