Zoeken

Marokko verbiedt teelt watermeloen door droogte

6 maart 2022 - 19:40 - Marokko

©

Als reactie op de droogte van dit jaar in Marokko, heeft de regering onder meer besloten de teelt van watermeloen te verbieden, een vrucht die naar verluidt in belangrijke mate bijdraagt tot de droogte in het zuidoosten van het land.

Volgens minister Nizar Baraka van Uitrusting en Waterbeheer, is de watermeloen een gewas met een hoge toegevoegde waarde en opbrengst voor de landbouwsector, maar verbruikt het enorme hoeveelheden water, gedurende twee tot drie maanden in het jaar.

Lees ook: Marokko: vijftigtal steden en dorpen deze zomer zonder water

Daarom heeft de Marokkaanse regering als reactie op de droogte besloten om de teelt van watermeloenen dit jaar te verbieden. De regering zal toezien op de strikte toepassing van dit besluit, verzekerde de minister. Hij benadrukte ook dat het niet de bedoeling is om de productie volledig stop te zetten, maar om rationeel in te grijpen teneinde watervoorraden te sparen.

Lees ook: Marokko: gebrek aan regen veroorzaakt plattelandsvlucht (video)

Deze maand "zal de regering een grondwater-overeenkomst lanceren, om de hoeveelheden water vast te stellen en te bepalen welke soorten landbouw er in deze gebieden moet worden ontwikkeld", op basis van een participatieve aanpak tussen verkozen ambtenaren en de verschillende belanghebbenden, concludeerde minister Nizar Baraka.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team