Zoeken

Marokkaanse regering opgeschud door interne conflicten

2 oktober 2022 - 19:00 - Marokko

©

In Marokko trekken de leden van de ministeriële kabinetten elkaar aan de haren over hun voorrechten. Het conflict is ontstaan door de vertraging bij de benoeming van nieuwe secretarissen-generaal.

De onenigheid binnen de ministeries komt voort uit de vertraging bij de benoeming van nieuwe secretarissen-generaal. Vooral de voorwaarde dat wie voor een dergelijke post wordt benoemd, ten minste 20 jaar ervaring moet hebben, leidt tot onenigheid.

Lees ook: Premier Akhannouch slachtoffer haatcampagne op sociale media?

Verschillende ministeries hebben tot dusver problemen gehad met de vervanging van voormalige secretarissen-generaal van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD). Ze werden bedankt nadat de Nationale Groepering van Onafhankelijken (RNI) van Aziz Akhannouch de macht had overgenomen.

Lees ook: Marokko: ministers willen af van hun secretarissen-generaal

Verschillende directeurs van de ministeries van Handel en Industrie, Solidariteit, Sociale Integratie en Gezin, Toerisme, Economie en Financiën en Landbouw, klagen erover dat de leden van de kabinetten hun bevoegdheden te buiten gaan, aldus het Arabischtalige dagblad Assabah. Sommigen hebben zelfs hun ontslag ingediend om hun ongenoegen te uiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team