Zoeken

Marokkaans parlement neemt deel aan debat over abortus

20 oktober 2022 - 07:00 - Marokko

┬ę

Het debat over de legalisering van abortus houdt het publiek en de parlementsleden al enkele weken bezig in Marokko. In het parlement roepen parlementsleden de regering op dringend maatregelen te nemen om het probleem op te lossen.

Het tragische geval van de 14-jarige Meriem, die in september overleed, heeft de controverse over abortus opnieuw doen oplaaien. Onlangs werden demonstraties georganiseerd om de hervorming te eisen van de wetten die abortus in Marokko strafbaar stellen, aldus TelQuel.

Lees ook: Debat over abortus laait op in Marokko

In het parlement werd de minister van Solidariteit, Sociale Integratie en Gezin, Aawatif Hayar, hierover ondervraagd. Volgens de toelichting heeft de regering de voorkeur gegeven aan bewustmaking. De kwestie wordt op twee manieren benaderd, een sociaal-hygi├źnische en een juridische.

De eerste aanpak is het opzetten van programma’s om gezinnen te ondersteunen. Hieronder vallen ook bewustmakingscampagnes op scholen en universiteiten. De tweede benadering zal volgens de minister worden behandeld in het nieuwe wetboek van strafrecht. Hierover gaf ze geen concrete details.

Lees ook: Marokko: collectieve rouw na verkrachting en dood tienermeisje

Aawatif Hayar benadrukte ook dat de oplossing voor dit probleem zal worden opgenomen in het nieuwe ontwerp van het wetboek van strafrecht. "Het feit dat wij het ontwerp van wetboek van strafrecht hebben ingetrokken is alleen om het te verbeteren en oplossingen te vinden voor dit probleem, en omdat het binnen het kader van de moslimreligie en de waarden van onze samenleving valt," besloot zij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team