Zoeken

Marokko: ministers willen af van hun secretarissen-generaal

2 april 2022 - 17:40 - Marokko

©

Veel Marokkaanse ministers proberen zich te ontdoen van de secretarissen-generaal van hun ministeries die onder de vorige islamitische regeringen zijn aangesteld. De ministers wachten enkel op het groene licht van premier Aziz Akhannouch om hen te vervangen.

Zoals Assabah meldt, zijn de verhoudingen tussen sommige departementale secretarissen-generaal en hun superieuren verslechterd als gevolg van meningsverschillen die zijn overgeërfd van vorige islamistische regeringen.

Lees ook: Marokko: nog steeds te weinig vrouwen op topposities

De departementale secretarissen-generaal zijn geneigd hun administratieve bevoegdheden te overschrijden. Dit heeft de minister van Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek, Abdellatif Miraoui, boos gemaakt. Hij is van plan zijn secretaris-generaal te vervangen. De minister van Energietransitie en Duurzame Ontwikkeling, Leila Benali, heeft de secretaris-generaal van haar ministerie reeds ontslagen.

Lees ook: Regering bezuinigt op overheidsuitgaven

Zeker zes ministeries zijn op zoek naar hooggeplaatste ambtenaren ter vervanging van secretarissen-generaal die niet overweg kunnen met hun nieuwe bazen. Zij wachten enkel op een toestemming van premier Aziz Akhannouch om de vergelijkende examens voor de posten bekend te maken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team