Zoeken

Marokkaanse politicus beledigt Algerijnse president

9 februari 2024 - 23:00 - Marokko

©

Een Marokkaanse volksvertegenwoordiger heeft scherpe kritiek geuit op de Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune, naar aanleiding van een ontmoeting die Tebboune had met vertegenwoordigers van soefi-broederschappen uit Senegal en Mali.

De kritiek werd geuit door El Haj Mohammed El Simo, lid van de RNI-partij, tijdens een zitting van de commissie voor infrastructuur in het parlement, waarop ook de minister Fatima Zahra Ammor van Toerisme aanwezig was.

Lees ook: Abdelmadjid Tebboune beschuldigt Marokko van ontvoering diplomaten in Mali

El Simo uitte zijn ongenoegen over het feit dat de Algerijnse president gastvrijheid verleende aan de soefi-vertegenwoordigers, iets wat hij interpreteert als een poging om de religieuze banden tussen Marokko en Afrika te ondermijnen. "Ik heb gezien hoe de Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune, moge God hem op dit uur vervloeken, onze broeders van de soefi-broederschap uit Mali en Senegal verwelkomde," verklaarde El Simo. Volgens de politicus is dit een poging van Tebboune om de religieuze verbintenissen die Marokko met Afrikanen heeft, te verbreken, een poging die volgens hem gedoemd is te mislukken omdat deze banden diep geworteld zijn door de tradities die door de Marokkaanse koningen zijn ingesteld.

Lees ook: Marokko-Algerije: Abdelmadjid Tebboune betreurt situatie

Verder benadrukte El Simo het belang van religieus toerisme en riep hij de minister van Toerisme op om speciale aandacht te besteden aan het versterken en ondersteunen van deze sector. Hij gelooft dat er specifieke gebieden zijn die potentieel hebben om het religieus toerisme in Marokko te bevorderen.

Bladna.nl