Zoeken

Algerijnse media-aanvallen op Marokko aan de kaak gesteld

1 februari 2024 - 10:00 - Marokko

©

Een Marokkaanse politieke partij heeft een klacht ingediend bij de voorzitter van de Arabische Staten Radio-Unie (ASBU) over de media-aanval van Algerije op het Marokkaans elftal tijdens de Afrika Cup.

Mohamed Ouzzine, de secretaris-generaal van de MP-partij, uitte zijn bezorgdheid over de manier waarop Algerijnse media persoonlijkheden en leidende instanties van het Marokkaanse voetbal hebben aangevallen tijdens het toernooi in Ivoorkust.

Lees ook: Feestelijke sfeer in Algerije na uitschakeling Marokko (video)

In zijn brief aan de president van de ASBU bekritiseert Ouzzine de beledigingen en beschrijvingen die door de Algerijnse media aan Marokko zijn gericht. Hij noemt voorbeelden zoals het omschrijven van Marokko als "een politiek van hyena’s die zich voordoen als leeuwen" en beschuldigingen van "interventie van de Makhzen in de arbitrage in Afrika". Ook wordt er volgens hem aangezet tot publieke vijandigheid tegen de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, wat een constante in de Algerijnse media zou zijn.

Lees ook: Algerijns persagentschap onder vuur door leugens over Marokko

Ouzzine betreurt het dat de situatie deze omvang heeft bereikt, vooral via de officiële radio- en televisiekanalen. Hij stelt dat dit soort gedrag onacceptabel is en op geen enkele manier getolereerd mag worden. De politicus roept op tot actie tegen de verspreiding van verdeeldheid en vijandigheid tussen de twee broedervolken. Hij verzoekt de ASBU om zijn klacht in overweging te nemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team