Zoeken

Marokko-Algerije: Abdelmadjid Tebboune betreurt situatie

23 maart 2023 - 17:00 - Wereld

©

De Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune sprak enkele dagen geleden over de gespannen betrekkingen tussen Marokko en zijn land, die de afgelopen jaren opnieuw zijn verslechterd.

Abdelmadjid Tebboune blijft bij zijn standpunt. In een interview met de Qatarese zender Al Jazeera sprak de Algerijnse president over de Algerijns-Marokkaanse betrekkingen. Hij betreurt het feit dat de relaties tussen de twee buurlanden zoveel zijn verslechterd. Volgens Tebboune zijn de betrekkingen tussen Algiers en Rabat "onherstelbaar beschadigd".

Lees ook: Abdelmadjid Tebboune wil Sahara-kwestie niet loslaten, "ongeacht de prijs"

"De Algerijnse positie was enkel een reactie", verzekerde Tebboune. Hij sloot daarbij elke mogelijkheid tot verzoening tussen de twee buurlanden uit.

Lees ook: Abdelmadjid Tebboune haalt opnieuw uit naar Marokko

Algerije verbrak de diplomatieke betrekkingen met Marokko op 24 augustus 2021. Bijna een maand later, op 22 september 2021, sloot het zijn luchtruim voor Marokkaanse civiele en militaire vliegtuigen en vliegtuigen met een Marokkaans registratienummer. Het conflict in de Sahara blijft een van de belangrijkste twistpunten tussen de twee landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team