Zoeken

Marokkaanse klinieken zoeken Filipijnse verpleegsters

23 maart 2022 - 18:20 - Economie

©

Twee klinieken in Marrakech zijn op zoek naar 100 Filipijnse verpleegsters. Daartoe werd contact opgenomen met de Filipijnse Dienst voor Overzeese Arbeid (POEA).

Dominador Salanga, attaché van de arbeidsafdeling van de Filipijnse Ambassade in Rabat, zei dat het pas opgerichte Filipijnse Overzeese Werkgelegenheidsbureau (POEA) in Rabat, twee brieven naar het hoofdkantoor van het bureau heeft gestuurd om 100 Filipijnse verpleegsters aan te werven voor twee Marokkaanse klinieken.

Lees ook: Quebec werft Marokkaanse verpleegsters aan

In totaal werken 4.600 Filipijnen in Marokko, de meesten in schoonheidssalons of als huishoudelijk personeel. De belangstelling van Marokkaanse ziekenhuizen voor verpleegkundigen is gebaseerd op hun kwalificaties. "Onze verpleegkundigen beschikken over de juiste vaardigheden, vooral degenen die al eerder in het Midden-Oosten hebben gewerkt. Onze nationale verpleegkundigen staan ook bekend als zorgzaam, verzorgend en professioneel," zegt Dominador Salanga aan het Filipijnse persagentschap PNA.

Lees ook: Israël zoekt verpleegkundig personeel in Marokko

De POEA in Rabat heeft de kwalificatie-eisen vastgesteld waaraan verpleegkundigen moeten voldoen om in Marokko te mogen werken. Ze moeten Frans en Arabisch op B-niveau vloeiend spreken en twee tot drie jaar beroepservaring hebben. "De dokter kan Engels spreken, maar de verpleegster verzorgt de patiënt, dus als je een patiënt hebt die alleen Frans of Arabisch spreekt, moet de Filipijnse verpleegster die taal ook spreken of verstaan", aldus Salanga.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team