Zoeken

Heropening grenzen: reisbureaus vrezen besluit van korte duur

4 februari 2022 - 16:20 - Economie

©

Het door de regering aangekondigde besluit om de grenzen van Marokko te heropenen wordt met wantrouwen ontvangen in de gelederen van bepaalde toerismeprofessionals. Ze vrezen voor een kortstondige maatregel.

Het gaat hoofdzakelijk om eigenaars van reisagentschappen die zeer zwaar getroffen zijn door de opschorting van het internationale reisverkeer naar het koninkrijk, meldt SRNT News. Het medium voegt eraan toe dat ze vrezen voor een ommekeer vanwege de gezondheidsautoriteiten.

Lees ook: Marokko: reisbureaus pleiten voor heropening grenzen

Enkele dagen voor de heropening lanceren verschillende actoren een oproep om beroepsbeoefenaars en autoriteiten te mobiliseren voor een duurzame hervatting van de activiteiten en om het vertrouwen van reizigers te herstellen. "We moeten onze krachten bundelen om te stoppen met het sluiten van de grenzen, vooral ook omdat niet alle concurrerende bestemmingen hun luchtruim hebben gesloten," zegt Hamid Bentahar, voorzitter van de Nationale Confederatie voor Toerisme (CNT).

Volgens Mustapha Aouizir, eigenaar van een reisbureau en lid van de Nationale Vereniging van Reisbureaus van Marokko, zijn de meeste reisprofessionals bezorgd over de duur van dit openingsbesluit. "We staan op scherp, we weten niet of deze situatie zal blijven duren, of ze weer zullen sluiten? We kunnen de reizen niet herschikken om ze opnieuw op het laatste moment te moeten annuleren. Zelfs onze klanten hebben het vertrouwen verloren. We hebben een langetermijnvisie nodig om onze activiteiten te hervatten," zegt hij.

Lees ook: Toerisme: volledige stilstand in Marrakech

Salma, CEO van een reisbureau, sluit zich hierbij aan. "Wij verwelkomen het besluit om de grenzen met grote omzichtigheid te heropenen. Natuurlijk juichen wij dit besluit toe, maar wij hebben geen duidelijke visie gekregen. Toeristen zijn daarom ook niet gemotiveerd. Er is zeker vraag, maar we hebben heel weinig reserveringen gezien, uit angst dat de plannen op het laatste moment zouden mislukken. "We hebben verschillende afspraken gemist en verschillende klanten hebben concurrerende bestemmingen gekozen. Alvorens over heropening te spreken, moeten we een strategie uitwerken om het vertrouwen van de toeristen te herstellen en hen ertoe aan te zetten om Marokko als bestemming te kiezen."

Bladna.nl