Zoeken

Filipijnse ambassade in Marokko na 30 jaar weer open

27 januari 2022 - 21:40 - Marokko

©

De Filipijnse ambassade in Marokko was 30 jaar gesloten, maar heeft onlangs haar deuren weer geopend. Leslie Baja, de nieuwe ambassadeur van het land, overhandigde zijn geloofsbrieven aan Koning Mohammed VI, tijdens de ceremonie voor de ontvangst van buitenlandse ambassadeurs op 17 januari.

De Filipijnen en Marokko maken een nieuwe start. Volgens functionarissen is de Filipijnse ambassade in Marokko heropend met een nieuwe gezant, om de betrekkingen met het koninkrijk te versterken, meldt Manilastandard. Via een verklaring laat de diplomatieke vertegenwoordiging weten dat Leslie Baja, een ervaren diplomaat, zijn geloofsbrieven aan Koning Mohammed VI heeft overhandigd tijdens de ceremonie voor buitenlandse ambassadeurs op 17 januari in het koninklijk paleis in Rabat.

Lees ook: Koning Mohammed VI ontvangt Nederlandse ambassadeur

Bij deze gelegenheid heeft de Filipijnse diplomaat de beste wensen van president Rodrigo Duterte overgebracht en zijn hoop uitgesproken op een nieuw tijdperk in de bilaterale betrekkingen tussen Marokko en de Republiek der Filipijnen. De betrekkingen tussen de twee landen kwamen tot stilstand in april 1975. Volgens Leslie Baja komt de heropening van de Filipijnse ambassade op het juiste moment, want Manilla bereidt zich voor op de herdenking van 50 jaar diplomatieke betrekkingen met Rabat in 2025. In totaal verblijven zo’n 4600 Filipino’s in Marokko. Ze zijn voornamelijk werkzaam in de huishouding, de schoonheids- en de wellness-sector.

Lees ook: Marokkaanse ambassadeur in Berlijn terug op post

De Filipijnse diplomaat laat ook weten dat beide landen overeenkomsten hebben ondertekend op verschillende gebieden, waaronder luchtvaartdiensten, samenwerking tussen persagentschappen en diplomatieke academies en politiek overleg.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team