Zoeken

Quebec werft Marokkaanse verpleegsters aan

18 februari 2022 - 16:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De stad Quebec in Canada heeft de grootschalige aanwerving aangekondigd van buitenlandse verpleegkundigen uit Franstalige landen, waaronder Marokko, om het personeelstekort in haar zorgnetwerk aan te pakken.

Volgens de plaatselijke overheid zullen 1000 verpleegkundigen worden aangeworven, die hoofdzakelijk afkomstig zijn uit Marokko, Algerije, Kameroen, Tunesië en Mauritius.

Lees ook: Canada versoepelt voorwaarden voor Marokkaanse reizigers

De kandidaten worden ingeschreven aan universiteiten in de doelregio’s en zullen een aanvullende opleiding van negen tot twaalf maanden volgen die leidt tot de erkenning van hun opleiding en klinische ervaring door de Order van Verplegers. Tijdens hun opleiding zullen zij tot 20 uur per week als verzorger kunnen werken.

Marokkaanse verpleegkundigen zullen ook een toelage van 500 dollar per week ontvangen tijdens hun opleiding. Het collegegeld, de kosten voor het aanvragen van de gelijkwaardigheid bij de Order en de kosten voor aanvullende opleiding worden door het Canadese ministerie van Immigratie vergoed.

Lees ook: Italië werft aan in Marokko

De aangeworven verpleegkundigen krijgen ook een gepersonaliseerde begeleiding, aldus Jean Boulet, die eraan toevoegt dat zij hulp zullen krijgen bij het opstellen van documenten, om studies die buiten Quebec zijn voltooid, aan een vergelijkend onderzoek te onderwerpen en dat zij zich bovendien met hun gezin in Quebec zullen mogen vestigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team