Zoeken

Israël zoekt verpleegkundig personeel in Marokko

29 december 2021 - 15:40 - Marokko

©

Israël heeft te kampen met een tekort aan verpleegkundigen en wil Marokkaanse hulpverleners in dienst nemen. De Israëlische minister van Binnenlandse Zaken Ayelet Shaked stelt dat er al contacten zijn gelegd met Marokko.

"Wij werken aan de komst van nieuwe werknemers en de ondertekening van nieuwe bilaterale overeenkomsten," zei de Israëlische minister van Binnenlandse Zaken afgelopen maandag in de Knesset. "Er zijn contacten om hulpverleners uit Marokko te laten komen. Wij hebben een verkenning gelanceerd, en er is een reactie van de andere kant. In de nabije toekomst zullen ook 2000 verzorgers uit Nepal naar de bejaardentehuizen komen," voegde Ayelet Shaked eraan toe.

Lees ook: Marokko en Israël starten productie drones

Marokko heeft op 10 december 2020 zijn diplomatieke betrekkingen met Israël genormaliseerd. In het afgelopen jaar hebben de twee landen veel vooruitgang geboekt in hun samenwerking. Dit blijkt uit de talrijke overeenkomsten die zijn ondertekend op diverse samenwerkingsgebieden: de academische en wetenschappelijke samenwerking tussen universiteiten en onderzoeksinstituten is versterkt; er zijn overeenkomsten ondertekend om de militaire samenwerking uit te breiden op gebieden zoals inlichtingen, militaire industrie, opleiding (gezamenlijke oefeningen tussen de Royal Armed Forces en de Israëlische defensie- en veiligheidsdienst Tsahal) en de verkoop van drones en wapens aan het koninkrijk, enz.

Lees ook: ’Sky is the limit’-partnerschap tussen Marokko en Israël

Rabat en Tel Aviv hebben ook reeds plannen om volgend jaar een alomvattende economische overeenkomst te ondertekenen.

Bladna.nl