Zoeken

Zware straf voor kopstuk drugsnetwerk die naar Marokko vluchtte

6 juni 2022 - 18:00 - Wereld

©

De leider van een drugsnetwerk in de Cité Michelet in het Franse Saint-Ouen en zijn oudere broer, zijn nog steeds op de vlucht in Marokko. Ze zijn door de correctionele rechtbank van Bobigny bij verstek tot zware straffen veroordeeld.

De rechtbank van Bobigny heeft op vrijdag 3 juni straffen variërend van 6 maanden voorwaardelijk tot 12 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf uitgesproken tegen 29 personen die betrokken waren bij de drugshandel in Saint-Ouen, meldt Francebleu.

Lees ook: Organisatie opgerold die Marokko bevoorraadde met roze cocaïne in Spanje

Aboubacar S., de vermeende leider van de drugshandel, is op de vlucht in Marokko. Hij werd veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf en een boete van 5 miljoen euro. Zijn 31-jarige broer Moussa, die als de "manager" wordt beschouwd, kreeg 12 jaar gevangenisstraf en een boete van 1 miljoen euro. Drie bareigenaars werden vrijgesproken. Sommige verdachten of hun advocaten willen in beroep gaan.

Lees ook: Antwerpse drugscrimineel gearresteerd bij terugkeer uit Marokko

De drugsorganisatie, die 15 jaar lang cannabis en cocaïne verhandelde, werd opgedoekt na verschillende politieoperaties die meer dan een jaar duurden. Tussen juni 2020 en april 2021 vonden drie arrestatiegolven plaats. Elf arrestanten zijn nog in hechtenis. Hun verkooppunt aan de Avenue Michelet werd beschreven als een van de meest bloeiende in Saint-Ouen. Hier werd tot 1,4 miljoen euro per maand binnengehaald.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team