Zoeken

Malaga: 22 ton Marokkaanse hasj verstopt in nep-tomaten (video)

24 januari 2023 - 18:00 - Wereld

©

De Spaanse politie en de Guardia Civil hebben in Malaga meer dan 22 ton Marokkaanse hasj in beslag genomen, met een waarde van 45 miljoen euro. De drugs waren verstopt in nep-tomaten en waren vermoedelijk voor Frankrijk bestemd.

De agenten vonden eerst 2600 kilo hasj verstopt in kisten met nep-tomaten in een vrachtwagen in Malaga. Dit leidde hen naar het industriegebied van Molina, waar de criminele organisatie 19.700 kilo hasj afkomstig uit Marokko had opgeslagen. In totaal werd 22.370 kilo drugs in beslag genomen. Volgens La Opinion de Malaga wordt de waarde van de drugs geschat op 45 miljoen euro.

Lees ook: Helikopter met 200 kilo hasj uit Marokko in beslag genomen in Malaga

Tijdens de antidrugsactie op 10 januari werden tien personen gearresteerd, waarvan acht nu in detentie zijn. Het onderzoek begon in Cordoba waar een criminele organisatie drugs vervoerde tussen Spanje en Frankrijk. De organisatie had belangrijke middelen, zoals personeel, technologie, materiaal en financiering, en opereerde onder de dekmantel van een legaal opgerichte handelsonderneming, aldus de onderzoekers in een verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team