Zoeken

Marokkaanse fiscus op jacht naar fraudeurs: influencers in vizier

23 februari 2024 - 14:00 - Marokko

©

De Marokkaanse belastingdienst (DGI) heeft influencers die geld of bezittingen in het buitenland hebben, een aanmaning gestuurd om deze aan te geven en de verschuldigde belasting te betalen.

De DGI heeft in samenwerking met het Wisselkantoor, die toezicht houdt op deviezenstromen, een lijst opgesteld van influencers die hun buitenlandse bezittingen of inkomsten uit het buitenland niet opgeven, meldt Assabah. De influencers hebben een aanmaning ontvangen om hun fiscale positie te regulariseren.

Lees ook: Hackers eisen losgeld van influencers in Marokko

Volgens het Wisselkantoor hebben verschillende influencers bedrijven opgericht, onroerend goed en aandelen gekocht, bankrekeningen in het buitenland geopend en zelfs cryptovaluta aangeschaft zonder dit aan te geven. Bovendien gebruiken ze deze inkomsten om online betalingen te doen.

Lees ook: Belastingdienst drijft Marokkaanse influencers in het nauw

Een onderzoek in samenwerking met Europese instellingen heeft aangetoond dat de niet-aangegeven inkomsten van influencers soms zelfs twee keer zo hoog kunnen zijn als de aangegeven inkomsten. De DGI wil een einde maken aan deze belastingontduiking en waarschuwt influencers dat er een gedwongen invorderingsprocedure zal worden gestart als ze hun belastingen niet betalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team