29 maart 2024 - 20:00 - Marokko
In Marokko is een hartverwarmende Ramadan-traditie in volle gang: het "Al Karni"-initiatief. Jonge Marokkanen, influencers, artiesten en prominente figuren bundelen hun krachten om families in nood te helpen en hun schulden af te lossen.
Het is dit jaar de derde editie van Al Karni, wat "het schuldenboekje bij de kruidenier" betekent. Het doel is simpel: de schulden van arme of behoeftige families bij kleine winkels en supermarkten te vereffenen. "We zijn begonnen op sociale media en kregen al snel veel steun van influencers, artiesten en andere bekende figuren. Daardoor konden we drie belangrijke doelen bereiken: meer weldoeners en vrijwilligers betrekken, families in nood helpen en de druk van de schuldenlast op kleine handelaars verlichten," legt Chaimaa Smdani, een van de initiatiefnemers, uit aan Anadolu Agency.
Lees ook: Armoede: 3,2 miljoen Marokkanen getroffen
Abdelkarim Al Ghazi, een Marokkaanse winkelier, is erg enthousiast over Al Karni. "Het is een prachtig initiatief, vooral omdat er oude schulden worden betaald die de debiteur zelf niet kon terugbetalen," zegt hij. "De solidariteit is enorm. Allah zal deze weldoeners belonen. Weet je hoeveel mensen met een laag inkomen hun schulden niet kunnen aflossen? Dat vrijwilligers dit nu doen, toont de ware solidariteitswaarden van de Marokkaanse bevolking."
Marokko ontstopt verkeersader: nieuwe snelweg in de maak
België wil einde maken aan talentenroof door Marokko
Rabat kiest voor Koreaanse elektrische bussen
Opel’s nieuwe Rocks Electric: een Marokkaans productie
Militaire industrie: Marokko zet groots in op WhAP-pantservoertuig
Drugsbaron op de vlucht in Marokko: jacht van Tanger tot Orly
Marokko in de ban van sprinkhanenplaag
Casablanca krijgt gigantische nieuwe luchthaventerminal
Goudkoorts in Marokko: juweliers waarschuwen
Parkeren in Casablanca, een dure grap
Nieuwe regels voor verkeersboetes in Marokko
Vergeten geschiedenis: toen Marokko Spaanse kentekenplaten had
Toerist ontsnapt nipt aan dood na vakantie in Marokko
Vastgoed in Agadir: wat zeggen de laatste cijfers?