Zoeken

Hackers eisen losgeld van influencers in Marokko

31 januari 2024 - 12:00 - Marokko

©

In Marokko neemt het aantal gevallen van chantage en afpersing op sociale media, met name op Instagram, toe. Hackers eisen soms tot 8000 dirham van eigenaren van accounts en pagina’s die zijn gehackt.

Deze criminelen, die actief zijn op Marokkaanse sociale netwerken, richten zich voornamelijke op influencers, bedrijven en e-commerce specialisten.

Lees ook: Marokko : slachtoffer sextortion deelt haar verhaal

Volgens de website Goud worden deze slachtoffers plotseling uitgesloten van hun Instagram-pagina’s. De hackers, die zich voordoen als marketingexperts, zijn verantwoordelijk voor het hacken van deze accounts. Ze richten zich voornamelijk op de accounts van populaire influencers en eisen geldbedragen om de toegang tot de pagina’s te herstellen.

Het medium meldt dat de hackers opereren door de populariteit van succesvolle pagina’s te exploiteren. Ze beginnen met dreigementen en eisen vervolgens financiële vergoedingen van de eigenaren, variërend van 3000 tot 8000 dirham, afhankelijk van de populariteit van het gehackte account. Deze aanvallen duren vaak meerdere weken, waardoor de slachtoffers zich genoodzaakt voelen om te betalen om hun online aanwezigheid en reputatie te beschermen.

Lees ook: Instagram-account Noussair Mazraoui gehackt

Na langdurige chantage heeft een van de slachtoffers besloten om aangifte te doen bij de politie. Dit leidde tot een onderzoek waarbij een van de afpersers werd geïdentificeerd. Het onderzoek is nog gaande.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team