Zoeken

Marokko: belastingdienst spoort influencers op

17 januari 2022 - 19:00 - Marokko

©

De belastingdienst (DGI) heeft besloten Marokkaanse influencers op te sporen en zo de belastingontduiking aan te pakken. Veel Marokkaanse youtubers en influencers schakelen internationale advocatenkantoren in die gespecialiseerd zijn in belastingontduiking zodat zij hun verdiensten in belastingparadijzen kunnen onderbrengen in ruil voor een flinke commissie.

De Marokkaanse belastingdienst probeert de belastingontduiking een halt toe te roepen. Daarom heeft zij dit jaar een nieuwe verordening uitgevaardigd om de belastinggrondslag uit te breiden, rechtvaardigheid te garanderen en fraude te bestrijden. Daarbij richt ze zich voornamelijk op influencers. Het Marokkaanse tijdschrift Le Temps meldt in een artikel getiteld "Influencers, fat cows and tax impunity" dat de Algemene Directie Belastingen (DGI) de laatste jaren online ondernemers naar hun inkomsten heeft gepeild en dat het aandeel van online influencers gestaag blijft toenemen.

Lees ook: Marokkaanse belastingdienst is influencers op het spoor

De belastingdienst wil voortaan toegang hebben tot alle inkomsten, inclusief internationale geldtransfers en contante stortingen. Al eerder stuurde de DGI een team van belastingcontroleurs erop uit om de inkomsten van influencers te controleren. Zij hebben tot taak om het aantal volgers en abonnees op sociale media zoals Facebook, Instagram en YouTube in kaart te brengen. De verdiensten van sommige influencers bereiken vaak meer dan 100.000 dirham netto per maand.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team