Zoeken

Marokkaanse influencers beschuldigd van illegale vastgoedaankopen in het buitenland

24 januari 2024 - 12:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse Wisselkantoor heeft ontdekt dat influencers en contentmakers op internet niet aangegeven eigendommen in het buitenland bezitten en regelgeving omtrent valutawisseling overtreden.

Hassan Boulaknadel, directeur-generaal van het Wisselkantoor, vertelde aan Assabah dat influencers en contentmakers hun inkomsten uit in het buitenland geleverde diensten niet naar Marokko overmaken. Dit heeft geleid tot de ontdekking dat sommige influencers onroerend goed en financiële activa hebben gekocht, bedrijven hebben opgericht of zelfs bankrekeningen hebben geopend in het buitenland zonder voorafgaande goedkeuring van het Wisselkantoor. Boulaknadel roept deze influencers en contentmakers op om hun inkomsten binnen maximaal 90 dagen na het verlenen van de dienst, naar Marokko over te maken.

Lees ook: Marokko: DGI zit influencers op de hielen

Een andere geconstateerde overtreding door de toezichthoudende dienst van het Wisselkantoor betreft het niet naleven van de regelgeving in de wisselwet door influencers en contentmakers. Het Wisselkantoor heeft sinds 2018 een speciale dienst om toezicht te houden op valutatransacties van individuen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team