Zoeken

Belastingdienst drijft Marokkaanse influencers in het nauw

4 juni 2022 - 12:00 - Marokko

©

De Marokkaanse Algemene Directie Belastingen (DGI) zet nieuwe middelen in om youtubers, instagrammers, tiktokkers en andere influencers op te sporen, die aanzienlijke inkomsten genereren maar vaak geen belastingen betalen.

Terwijl sommige influencers al een minnelijke schikking hebben getroffen met de belastingdienst en hebben beloofd zich voortaan aan de wet te houden, proberen anderen nog steeds aan de fiscus te ontkomen. De fiscus is vastbesloten een einde te maken aan fiscale straffeloosheid en zet aanzienlijke middelen in om fraude doeltreffend te bestrijden.

Lees ook: Marokko: belastingdienst spoort influencers op

De dienst heeft nu toegang verkregen tot gegevens zoals bijvoorbeeld bankafschriften, en verkrijgt zo al het nodige bewijsmateriaal betreffende de kloof tussen de werkelijk verdiende inkomsten en de door de influencers officieel opgegeven inkomsten.

Lees ook: Marokkaanse influencers vinden manier om belastingen te omzeilen

"Zolang ik mij herinner is dit de eerste keer dat de belastingautoriteiten rechtstreeks toegang hebben tot de bankafschriften van belastingbetalers zonder dat zij zelfs aan een belastingcontrole worden onderworpen. Dit is echt een ongekende controle. Dit proces zou nu ook kunnen worden uitgebreid tot andere categorieën belastingplichtigen zoals architecten, advocaten en artsen in geval van een te lage raming van hun omzet", verklaart een belastingadviseur aan de krant L’Économiste.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team