Zoeken

Marokkanen verwerpen influencers

19 april 2024 - 14:00 - Marokko

©

De meeste Marokkanen geven de voorkeur aan informatie van professionele journalisten boven die van influencers en content creators op sociale media. Dat blijkt uit een recent onderzoek van het Marokkaans Centrum voor Burgerschap.

Slechts 5,9% van de Marokkanen heeft vertrouwen in content creators, 2% in influencers en 40,7% in vrienden en kennissen die op sociale media posten. De overgrote meerderheid van de ondervraagden, 87,9%, benadrukt de noodzaak van wetgeving om de nieuwe beroepen op het gebied van contentcreatie op sociale media te reguleren.

Lees ook: Marokkaanse fiscus op jacht naar fraudeurs: influencers in vizier

Voor 38% van de respondenten hebben sociale media geen invloed op hun humeur of mentale gezondheid. Terwijl 39,9% beweert dat deze platforms geen positieve impact op hen hebben, denkt 22,2% het tegendeel. Bijna 96,8% van de ondervraagden is van mening dat influencers een zeer sterke, sterke of matige impact hebben op tieners, en ongeveer 94,9% vindt dat influencers en content creators, op zoek naar snelle winst, vaak objectiviteit en creativiteit missen.

Lees ook: Marokkaanse AI-influencers Kenza en Radia strijden om volgers (foto’s)

Bovendien is 64,4% van de ondervraagden ervan overtuigd dat sociale media platforms hebben bijgedragen aan het vergroten van het politieke bewustzijn en de burgerparticipatie, met name onder jongeren. 68,7% van de ondervraagden oordelen echter dat deze platforms meer schade toebrengen aan Marokkanen dan dat ze voordelen opleveren. Voor 95,8% van de ondervraagden is TikTok het meest schadelijke platform voor de samenleving en de jeugd, gevolgd door Snapchat (52,3%), Instagram (50,3%) en Facebook (39,7%).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team