Zoeken

Marokkaanse AI-influencers Kenza en Radia strijden om volgers (foto’s)

11 februari 2024 - 10:00 - Marokko

©

In de wereld van sociale media, waar de invloed van kunstmatige intelligentie-influencers steeds voelbaarder wordt, ontstaat er in Marokko een unieke strijd tussen twee virtuele persoonlijkheden: Kenza Layli en Radia Bensouda. Beide influencers zijn creaties van Marokkanen en hebben in korte tijd een aanzienlijke aanhang opgebouwd, waarbij ook de concurrentie tussen hen groeit.

Kenza Layli heeft zich met ruim 109.000 volgers, snel gevestigd als de toonaangevende AI-influencer in Marokko. Ze wordt geroemd om haar authenticiteit en moderniteit, aspecten die goed aansluiten bij de waarden van de Marokkaanse samenleving. Haar betrokkenheid bij thema’s als vrouwenempowerment en vredesboodschappen positioneert haar als een modern gezicht van de moslimvrouw.

Lees ook: Zo ziet kunstmatige intelligentie Marokkanen (foto’s)

Kort na de introductie van Kenza Layli in de digitale wereld, wordt haar pioniersstatus betwist door de komst van Radia Bensouda, een nieuwe virtuele influencer gecreëerd door Meriam Bessa van l’Atelier Digital. Ondanks dat Bensouda nieuw is op Instagram met haar eerste bericht op 27 januari, terwijl Kenza Layli al sinds 29 december 2023 actief is, lijkt de strijd om dominantie in het digitale domein al begonnen.

Lees ook: Israël en Marokko openen onderzoekscentrum kunstmatige intelligentie

Deze competitieve dynamiek tussen de twee AI-influencers weerspiegelt een bredere trend waarbij controverses en rivaliteiten worden ingezet om verkeer en winst te genereren, een strategie die eerder ook in de muziekindustrie werd toegepast. Belangrijk om te weten is dat zowel Layli als Bensouda expliciet worden gepresenteerd als avatars, gecreëerd met geavanceerde software, hoewel sommige volgers met hen omgaan alsof het echte mensen betreft...

Radia Bensouda

Kenza Layli

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team