Zoeken

Marokkaanse diaspora: prijs bootticket bekend

13 april 2022 - 21:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Na een onderbreking van meer dan twee jaar gingen de scheepvaartverbindingen tussen Spanje en Marokko deze dinsdag eindelijk weer van het slot. De rederijen bieden tickets aan vanaf 32 euro, voor reizigers die van Algeciras en Tarifa naar Marokko willen reizen.

De vijf rederijen die de verbinding met Tanger Med vanuit de havens van Algeciras en Tarifa beheren, bieden tickets aan vanaf 32 euro, aldus El Español. Het betreft Trasmediterránea, Baleària, FRS, Africa Morocco Link (AML) en Inter Shipping,

Lees ook: Officieel: bootverkeer tussen Marokko en Spanje wordt hervat

Voor hetzelfde traject vraagt Baleària 32,25 euro, terwijl dit bij Trasmediterránea 33,80 euro kost. FRS heeft de prijs van het ticket voor de veerdienst Tarifa-Tanger stad en Algeciras-Tanger Med nog niet bekendgemaakt. Een passagierskaartje met een voertuig kost 49,5 euro bij Baleària. Reizigers moeten een vaccinatiepaspoort kunnen overleggen, of een PCR-test die dateert van maximum 72 uur voor het inschepen.

De hervatting van de zeeverbindingen is één van de belangrijkste gevolgen van het bezoek van de Spaanse president Pedro Sanchez aan Rabat, nadat hij zijn steun uitsprak voor het Marokkaanse autonomieplan voor de Sahara. Vrijdag heeft de Marokkaanse Koopvaardij toestemming gegeven aan rederijen om de verbindingen met de havens van Tanger-Med, Tanger-City, Nador en Al Hoceima onmiddellijk te hervatten.

Lees ook: Dit zijn de vereisten om via Spanje met de boot naar Marokko te reizen

Na de aankondiging vergaderde de havenautoriteit van de baai van Algeciras (APBA) maandag met de rederijen. Ze besloten de veerdiensten vanaf dinsdag te hervatten. Passagiers met voertuigen zullen moeten wachten tot volgende maandag. Bovendien zal de hervatting van de verbindingen het ook mogelijk maken om de Operatie Marhaba te organiseren, na twee opeenvolgende jaren van annulering (2020 en 2021). Marokkanen uit Europa moesten toen via de havens van Sète in Frankrijk en Genua in Italië naar het koninkrijk reizen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team